Luleå levererar

På Corvara Skadeservice i Luleå håller platschef Susanna Zettergren och hennes team på att bygga en ny organisation med skadesanerare och håltagare i en och samma byggnad. På ett år har omsättningen dubblats och mer därtill. Med helt nybyggda lokaler kan verksamheten växa ytterligare.

Klockan är strax efter halvnio på morgonen och större delen av medarbetarna har hunnit ut på sina olika uppdrag.

– Det kan vara lite kaos på morgonen och eftermiddagen när alla kommer in på kontoret samtidigt. Vi delar lokalerna med 12 håltagare som tillhör Luleå och det funkar hur bra som helst, förklarar Thomas Nilsson, som är en av tre arbetsledare.

Ni har dubblat omsättningen på bara ett år, vad är hemligheten bakom succén?
– Bra personal, helt klart! Vi är ett kanongäng och vi har jobbat mycket med att få upp kvaliteten och på att få ett team som både funkar ihop och gentemot kund, säger Susanna.

– Ja det är många delar som fallit på plats. Vi jobbar väldigt mycket tillsammans med försäkringsbolagen med brandsaneringar och liknande. Eftersom skador sker oavsett konjunktur blir vi inte så känsliga för nedgångar i ekonomin. De saneringsföretag som bara jobbar mot byggbranschen har det tuffare, säger Thomas.

Hur får ni in nya jobb?
– Vi har varit väldigt aktiva på marknaden och jobbar hårt för att bygga upp ett förtro-ende hos kunderna, säger han.

– För att få nöjda kunder måste du vara jättepetig med vem du anställer. En del tänker att ”sanering, det kan väl vem som helst”, men så är det inte. Man måste ha massor med kompetens.

SKA VÄXA LAGOM SNABBT
Hur stora Corvara i Luleå egentligen ska bli är oklart. Målet är att växa med balans och hitta rätt kunder och medarbetare, berättar Jan-Ola Lomgren, som är ny regionchef i Norra Norrland, ett stort distrikt som sträcker sig från Gällivare till Umeå.

– Vi ska växa både organiskt och med förvärv och det blir en utmaning i sig att hantera detta på bästa sätt. Att Skade och Riv delar kontor är helt klart ett steg i rätt riktning för att få ut synergier mellan verksamheterna på allvar, avslutar Jan-Ola.

 

Brandsanering Luleå

 

 

 

Vi är ett kanongäng och vi har jobbat mycket med att få upp kvaliteten och på att få ett team som både funkar ihop och gentemot kund”

Susanna Zettergren

 

Vi finns nära dig

30 kontor i hela landet och över 670 medarbetare. Vi har resurser att utföra stora uppdrag, och kan lätt omfördela våra resurser mellan våra olika kontor.