Rätt utrustning och säkerhet är A & O

Inom Corvara har vi många olika kompetenser. Möt Mattias Johansson,driftledare inom vattenbilning och en riktig ”vattenbilningsnörd” enligt honom själv.

Mattias, vad tycker du är viktigast i din roll?
– Min uppgift är bland annat att driva vattenbilningsprojekten och se till att detta görs på rätt sätt. Det allra viktigaste som jag ser det är att personalen använder rätt utrustning och att säkerheten verkligen är 100 % då det inte får inträffa någon form av olycka. Slarvar man inom vattenbilning kan man ju dessutom skada fler än sig själv. Som driftledare gäller det att vara lyhörd, och lyssna på sin personal och vara tillgänglig. Det betyder mycket att alla trivs och att vi är ett gäng som har kul tillsammans om dagarna.

Ser du några trender eller förändringar på gång i branschen?
– Företagen investerar oftare i nya maskiner då konkurrensen ständigt ökar. För att vi ska ligga i framkant och bli marknadsledande inom vattenbilning är det viktigt att vi har den senaste utrustningen. Arbetsmiljön har blivit mycket säkrare – ofta är det idag okunskap samt den mänskliga faktorn som ligger bakom de olyckor som trots allt sker.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
– Jag åker oftast direkt ut till våra pågående projekt och stämmer av med både medarbetare och kund att allt är som det ska och att vi håller tidplanen. Ett av de vanligaste problemen är att det kan bli driftstörningar på vår vattenbilningsutrustning. Det är väldigt stora påfrestningar för maskinerna som står och går mellan 1 000 och 2 500 bar (vattentryck) i flera timmar, så det kan hända att man snabbt måste se till att de blir reparerade.

Hur kommer det sig att det blev just vattenbilning för dig?
– En barndomskamrat lurade in mig i detta 2001 och då upptäckte jag som vuxen att det var brutalt kul att ”leka med vatten”. Efter det har det bara fortsatt, och det lär väl göra det i flera år framöver…

 

Vi finns nära dig

30 kontor i hela landet och över 670 medarbetare. Vi har resurser att utföra stora uppdrag, och kan lätt omfördela våra resurser mellan våra olika kontor.